räkna_ut_lån

Bästa bolåneräntan

Att köpa ett hem är någonting som de flesta av oss kommer att göra någon gång i livet, och eftersom att det är ett stort beslut, samt att du behöver låna åtskilliga hundratusentals/miljoner kronor, så bör du självklart hitta bästa bolåneränta.

Den långivare som har den bästa boräntan som vi hittills har hittat är utan tvekan Icabanken. De erbjuder även självklart lånelöften, så att du vet hur mycket din budget blir innan du lägger ett bud på en bostad.

Likt samtliga bolån du kan ta så måste du självklart ge en kontantinsats, och denna ligger hos Icabanken på 15%. Så om du t.ex. vill köpa en bostad för 1 miljon kronor, så betalar du 150 000 kronor som kontantinsats, och får sedan ett lån på 850 000 kronor hos banken.

Som säkerhet på lånet så använder du dig antingen utav bostaden du kommer köpt, eller tidigare villor/fritidshus/bostadsrätter som du redan har i ägo. Nedanför visar vi några av deras lånekrav:

Lånebelopp: Det finns ingen bestämd gräns, du kan låna till de flesta bostäderna, så länge du har en 15procentig kontantinsats.

Räntor: 2.65% ~ 4%

Rörliga/Fasta räntor: ja, fasta räntor har dock en högre kostnad, men mer säkerhet.

Bindningstid: 3 månader – 10 år

Personligen så rekommenderar vi att du binder ditt lån så länge som du kan, detta är eftersom att bolåneräntorna är historiskt låga just nu, så att binda ett bolån på 1 miljon för 4% under 10 år är ett riktigt klipp.

Om du köper en bostad för 1 miljon kronor så blir din kostnad cirka 1 880 kronor per månad efter skatteavdrag, där 556 kronor av detta är amortering. Så om du skall köpa en bostad så rekommenderar vi Denna Bolåneränta.

Vi vill önska lycka till med bostaden, samt hoppas vi att du får den bästa bolåneräntan på marknaden.