Ränterabatt

Att ha både ett bra kreditkort och ett bostadslån hos samma bank kan ha flera fördelar, särskilt när det gäller ränterabatt och amorteringsskydd.

Nedan följer en beskrivning av dessa fördelar

ränterabatt

Rabatt på bolåneräntan

En av de största fördelarna med att ha både ett kreditkort och ett bostadslån hos samma bank är möjligheten till ränterabatt. Många banker erbjuder sina kunder en lägre ränta på bostadslånet om de också har ett kreditkort hos banken. Rabatten kan vara en fast summa eller en procentsats av det totala bolånebeloppet. Ju större belopp kunden har i kredit på kortet, desto större också kan rabatten vara.

Tar hänsyn till totala kreditvärdigheten

En annan fördel med att ha ett kreditkort och ett bostadslån hos samma bank är att banken kan erbjuda sina kunder bättre ränteerbjudanden baserat på deras totala kreditvärdighet. Om en kund har en bra kreditvärdighet på grund av sitt ansvarsfulla användande av kreditkortet, kan banken erbjuda dem en lägre ränta på både kreditkortet och bostadslånet. Detta kan i sin tur spara kunden pengar på lång sikt.

amorteringsskydd

Amorteringsskydd

En annan fördel med att ha både ett kreditkort och ett bostadslån hos samma bank är att kunderna kan få tillgång till amorteringsskydd. Amorteringsskydd är en typ av försäkring som skyddar kunderna mot oförutsedda händelser som kan påverka deras förmåga att betala av bostadslånet.

Exempel på sådana händelser kan vara:

  • förlust av jobb
  • sjukdom eller
  • olycka

Försäkringen kan skydda kunderna från att bli tvungna att betala av hela bostadslånet på en gång, om de inte längre har råd att betala månadskostnaden. Amorteringsskyddet kan vara särskilt viktigt för kunder som har en hög skuldsättning på grund av både bostadslånet och kreditkortsskulden.

Genom att ha både sitt kreditkort och bostadslån hos samma bank kan kunderna få tillgång till amorteringsskyddet till ett fördelaktigt pris. Rabatterna på bolåneräntan kan hjälpa kunderna att spara pengar på lång sikt och amorteringsskyddet kan skydda dem mot oförutsedda händelser som kan påverka deras förmåga att betala av bostadslånet.