fastighetslån

Om oss

Här kan du läsa om bolån där marknaden idag som finns inneburit att det finns olika regler för bolån beroende på vilken aktör du använder dig av. Det finns dock en del generella tumregler när man tecknar ett bolån. Du lånar upp till 85 procent av bostadens aktuella marknadsvärde.

Du kan teckna ett bottenlån som är upp till 85 procent av det totala bolånet. Denna procentsats varierar beroende på val av låneinstitut. Det lägsta möjliga lånebeloppet till en bostad ligger på runt 200 000 kronor som du då kan låna med ett bolån.

Pantbrev

Som säkerhet för ditt bolån lämnar du ett pantbrev. Amorteringstiden för ett bottenlån vid köp av bostad är maximalt 50 år. Bindningstid för bottenlånet är från 3 månader och uppåt.

Vidare kan banken godkänna dig som bolåntagare om du har värdepapper som exempelvis aktier eller om du hittar någon som kan ställa upp som borgensman för ditt bolån. Denna person förbinder sig då att återbetala ditt bolån om du skulle hamna i ekonomiskt trångmål. Denna person kommer också att utvärderas om du vill ha ett bolån beviljat.

Behöver du låna till en ny bostad?

Här kan du läsa information om olika bolån. Räntan på ditt bolån fastställs utifrån din kreditvärdighet samt din inkomst och antal kreditupplysningar. Medsökande påverkar räntan och denna fastställs därför alltid individuellt.

Följ våra 3 enkla steg och se hur mycket du tjänar på att lägga om bundna lån

  • Räkna ut vad det kostar att lägga om ett bundet lån (ränteskillnadsersättning)
  • Räkna ut din nya räntekostnad
  • Nuvarande räntekostnad – Ränteskillnadsersättning – Ny räntekostnad = Din vinst

Att köpa ett boende är den största affären i de flestas liv. I takt med att huspriserna stiger blir det allt viktigare att låna till lägre räntor. Genom att se över sina bolån med jämna mellanrum finns pengar att tjäna. Jämför alltid ditt nuvarande bolån med andra banker för att få ett bättre bolån.

Sedan finanskrisen har bolåneräntorna varit historiskt låga och sedan har Riksbanken fortsatt på den inslagna vägen. Jämför gärna dina nuvarande räntor med andra bolånegivare för att snabbt bilda dig en uppfattning om du kan sänka dina nuvarande räntekostnader.

Hoppas att denna sida om bolån gör dig lite klokare inom ämnet och att du nu i lugn och ro kan bestämma dig hur du skall gå vidare med ditt bolån på bästa sätt.